side image

Jubilarissen bij WKG GROEP

04 november 2020

Deze maand hebben we enkele jubilarissen. Fiscaal Adviseur Marion van Tilburg werkt 10 jaar bij WKG Groep. Noortje Helmons is al 20 jaar in dienst, bij facturatie en debiteurenbeheer. We zetten beide dames—op veilige afstand—samen met onze nieuwste aanwinst Junior Assistent Accountant Jesse van Sprundel.

En dat zorgt voor een leuk gesprek over geschiedenis, toekomst, bijleren en dansen.

Toen Noortje 20 jaar geleden bij WKG Groep begon te werken, kwam ze net van een verzekeringskantoor om bij ons te starten als secretaresse. Marion was toen nog werkzaam bij een assurantiekantoor op de schadeafdeling en studeerde deeltijds fiscaal recht aan de universiteit van Tilburg. En Jesse? Die was op dat moment net geboren.

 10 jaar later is Marion na een leerzame uitstap van bijna 2 jaar naar een groot kantoor terug bij WKG Groep in het team gekomen. Noortje was ondertussen doorgegroeid tot facturatie en debiteurenbeheer. Terwijl Jesse op de basisschool zat en voetbalde bij RBC Roosendaal. Heel veel ervaring dus. En evenveel jeugdig enthousiasme.

Wat is het leukste aan werken bij WKG groep?

Jesse: “Het leukste aan mijn baan vind ik dat het echt in een ‘eindproduct’ resulteert. Ik vind het leuk om te zien dat mede dankzij mijn werk de jaarrekening voor de klant opgesteld kan worden. Verder vind ik het leuk om vraagstukken op te lossen samen met mijn collega’s en om elke dag steeds meer te leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

Die focus op collega’s en klanten komt ook bij de beide dames terug. Noortje houdt ervan dat ze al een lange tijd met een vaste kern werken bij WKG Groep. Dit vindt ze heel prettig en fijn omdat je weet wat je aan elkaar hebt. Marion vult aan dat het leukste aan haar job de contacten zijn die ze opbouwt met haar klanten. Naast het feit dat het fiscale recht altijd in beweging is, wat voor een constante uitdaging zorgt.

Welke raad hebben jullie voor je net beginnende collega?

Marion: ”Zowat het eerste wat mij verteld werd toen ik bij WKG kwam werken was: als je iets doet dan moet je het goed doen. Dat lijkt een open deur, maar in onze branche staat er vaak druk op de kosten. De klant wil bijvoorbeeld graag het beste advies voor de beste prijs. In de praktijk is dat wel eens lastig werken en dan denk ik terug aan dit advies. Het moet goed zijn, ook al kost het meer tijd dan je van tevoren had kunnen inschatten.” Die ondersteuning vanuit de collega’s komt ook bij Noortje naar voor. Haar beste raad is heel eenvoudig: “Gewoon jezelf zijn en doen waar je goed in bent.”

Wat hoop je hier te leren de komende jaren?

Jesse: “Ik wil vooral open staan voor andermans advies en ideeën. Niet bang zijn om fouten te maken, juist daar is de meeste groei te behalen. Ik hoop hier de komende jaren te leren hoe ik een kritische en tegelijkertijd professionele houding kan vormen.”

Ook Noortje wilt blijven bijleren: “Meegroeien met de digitalisering, omdat daar elke keer weer nieuwe dingen te leren zijn.” Net hetzelfde als bij Marion: “Momenteel ben ik generalist en is het belangrijk op alle gebieden de wetgeving te volgen. Ik zou het wel leuk vinden mij daarnaast op een van de gebieden verder te specialiseren.”

Wie wint ‘WKG groep’s got talent’? En met welk talent?

Jesse laat nog een ballonnetje op voor het komisch talent van William, maar Marion en Noortje zijn het roerend eens.Noortje: “Dat is Ralph Breeweg. Die heeft ontzettend veel met zijn eigen handen gedaan om van ons nieuwe pand een schitterend kantoor te maken.” Marion bevestigt volmondig: “Hij heeft zich tijdens onze verhuizing bewezen als een man met twee rechterhanden.”

Afsluiten doen we met de belangrijkste vraag: 

Wie binnen WKG Groep heeft de beste dansmoves? En hoe ben je dat te weten gekomen?

Noortje: “Dat is Amanda Schouw, die op haar huwelijksfeest een prachtige openingsdans deed samen met haar man. Daarna heeft iedereen zijn beste dansmoves laten zien. De vaste kern heeft al heel wat huwelijksfeesten bijgewoond.” Ook hier valt Marion haar collega volmondig bij: “Natuurlijk kan iedereen bij WKG geweldig dansen! Hoe ik dat weet? Zelf gezien tijdens onze bedrijfsuitjes.”

Waarop Jesse afsluit dat hij er naar uitkijkt om de dansmoves van zijn collega’s als er terug gefeest mag worden snel te kunnen ontdekken.

Jouw onderneming in professionele handen.