side image

Uw accountant voor uw vestigingen in Nederland én België

Kantoren in Nederland en België die intensief samenwerken

WKG Groep werkt vanuit twee kantoren. Ons accountantskantoor in Roosendaal en ons boekhoudkantoor in Antwerpen werken bewust intensief samen. Dat maakt ons echte specialisten in onder meer grensoverschrijdende materie en formaliteiten. Omdat onze medewerkers in onze beide kantoren heel nauw samenwerken zijn ze heel sterk onderlegd in internationale advisering.

Als Nederlands bedrijf een (dochter)onderneming starten in België

Heeft u als Nederlands bedrijf plannen om een vestiging in België op te starten? Dat doet u beter goed voorbereid. Op fiscaal en boekhoudkundig vlak en ook wat formaliteiten en wetgeving betreft. Want er zijn uiteraard wel wat verschillen te overbruggen. We helpen u graag met gericht en up-to-date advies.

Als Belgische onderneming activiteiten in Nederland opstarten

En uiteraard geldt dit ook voor de omgekeerde situatie. Als u als Belgische onderneming uw activiteiten op de Nederlandse markt wilt uitbouwen, doet u dat beter met voorbedachte rade.

Er zijn heel wat fiscale en sociale gevolgen. Zo bepaalt het belastingverdrag tussen België en Nederland in welk land of welke landen u inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting betaalt. En wat tewerkstelling betreft, zijn er heel specifieke, verschillende wetgevingen voor België en Nederland. Wij maken u er graag wegwijs in.

Kies de beste bedrijfsstructuur voor uw onderneming in België of Nederland

Als u een vestiging wil opstarten in een ander land, is uw bedrijfsstructuur een van de voornaamste keuzes die u maakt. Zo heeft de keuze voor een eenmanszaak of een vennootschap fiscaal en financieel andere gevolgen in België dan in Nederland.

Wij berekenen graag de verschillen voor u en adviseren u over de beste structuur in uw specifieke geval. Ook wat betreft de holdingvennootschappen, werkmaatschappij of vaste inrichting, adviseren we met kennis van zaken.

side image

Advies over fiscaliteit, loonadministratie en beloningsstructuur in Nederland en België

Uiteraard begeleiden wij u ook in het volledige fiscale vraagstuk betreffende personeel en werkgeversverplichtingen in beide landen. Wij adviseren u over de verloning, de fiscaliteit en de optimalisatie op alle gebied, met kennis van zaken over zowel Nederlandse als Belgische regelgeving.

Belastingadvies Nederbelgen

WKG Groep is ook uw aanspreekpunt wanneer u woont in België en onderneemt in Nederland. Zo kan het interessant zijn om als buitenlandse belastingplichtige toch in Nederland belast te worden als binnenlandse belastingplichtige omdat bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek dan mogelijk wordt. Wij adviseren en optimaliseren volledig op maat van uw situatie en behoeftes.

side image

Hulp bij boekhouding en administratie

In beide landen staan we u ook bij wat betreft uw boekhouding en administratie. En uiteraard zorgen we ook voor een correcte indiening van uw btw-aangiftes en andere belastingaangiftes. In beide landen maken we de jaarrekening op volgens de toepasselijke boekhoudkundige en fiscale regelgeving. Ook bij controles en audits staan we u bij.

Financiële planning

Omdat we zo goed op de hoogste zijn van fiscale wetgevingen in beide landen kunnen wij u ook gericht advies geven over financiële planning. Hoe kan er op een fiscaal gunstige manier geld geleend worden of geld belegd worden? Wij zorgen voor de meest rendabele oplossing die past bij uw onderneming en bedrijfsvoering.

Als Nederlands bedrijf een onderneming starten in België? Of als Belgische onderneming een afdeling in Nederland opstarten? Bel +31 (0)165 54 84 70 of mail ons voor een afspraak!

side image

Jouw onderneming in professionele handen.