side image

Dividendheffing in België en Nederland

20 september 2022

Onze collega drs. Marnik van Gastel heeft voor De krant regio Wouw een artikel geschreven over ‘Dividendheffing in België en Nederland’. Over twee maanden zal weer een nieuw artikel van ons verschijnen in De krant. Wordt vervolgd!

In België worden reguliere dividenduitkeringen belast tegen 30% roerende voorheffing. Daarnaast kent België een tweetal faciliteiten om fiscaal gunstig dividend uit te keren. Deze staan bekend als de liquidatiereserve en de VVPR-bis regeling. Recent maakte de Belgische Minister van Financiën echter bekend om werk te maken van een fiscale hervorming.

In Nederland bestaat het voornemen om het inkomen uit aanmerkelijk belang (box-2) progressief te gaan belasten.

Wilt u meer weten over de dividendmogelijkheden in België en Nederland en de gevolgen van de voorgenomen wijzigingen? Lees dan snel ons artikel ‘Dividendheffing in België en Nederland’ online op De krant.

Onderwerp met ons delen?

Heeft u een onderwerp dat u graag door ons behandeld ziet worden in De krant? U kunt ons uw onderwerp mailen. Alle ideeën zijn welkom.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u een ander onderwerp bespreken? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op +31 (0)165 54 84 70 of mail ons!

Jouw onderneming in professionele handen.